Szilvi gyűjteménye

Szezámmagos csirkemell gluténmentesen

Hozzávalók / 4 adag

A bundához

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 6 evőkanál rizsliszt
  • 3 csapott ek étkezési keményítő
  • 1 csipet só
  • 5 kk sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 dl víz kb.

A mázhoz

  • 100 g paradicsompüré
  • kevés víz
  • chili ízlés szerint (vagy erős paprikakrém)
  • 2 teáskanál méz (ízlés szerint)
  • 3 ek szezámmag

A sütéshez

  • Zsiradék

Elkészítés

  1. A húst felkockázom.
  2. Egy tálba összekeverem a bundához való szárazanyagot, a tojást beleütöm, majd apránként a vizet adagolva sűrű palacsinta tésztát készítek. Beleforgatom a feldarabolt husit.
  3. A húst forró zsiradékban aranybarnára sütjük.
  4. Közben elkészítem a mázat. A paradicsompürét kb. 0,5dl vízzel , mézzel összefőzöm- egy forralásig- és a szezámmagot belekeverem.
  5. A kisült húst ebbe a masszába forgatom és tálalom.
  6. Köretnek rizs illik hozzá.

Ára: 1500Ft

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!