Hozzávalók / 4 adag
A bundához
- 50 dkg csirkemell filé
- 6 evőkanál rizsliszt
- 3 csapott ek étkezési keményítő
- 1 csipet só
- 5 kk sütőpor
- 1 db tojás
- 1 dl víz kb.
A mázhoz
- 100 g paradicsompüré
- kevés víz
- chili ízlés szerint (vagy erős paprikakrém)
- 2 teáskanál méz (ízlés szerint)
- 3 ek szezámmag
A sütéshez
- Zsiradék
Elkészítés
- A húst felkockázom.
- Egy tálba összekeverem a bundához való szárazanyagot, a tojást beleütöm, majd apránként a vizet adagolva sűrű palacsinta tésztát készítek. Beleforgatom a feldarabolt husit.
- A húst forró zsiradékban aranybarnára sütjük.
- Közben elkészítem a mázat. A paradicsompürét kb. 0,5dl vízzel , mézzel összefőzöm- egy forralásig- és a szezámmagot belekeverem.
- A kisült húst ebbe a masszába forgatom és tálalom.
- Köretnek rizs illik hozzá.
Ára: 1500Ft
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: