Szilvi gyűjteménye

Máktorta mascarponés krémmel

  • Hozzávalók (12 szelethez):
  • 30 dkg darált mák
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 3 dl tejszín
  • 2 tojás
  • A krémhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 vaníliarúd
  • 10 dkg méz

Elkészítés:

  1. A tojásokat keverjük habosra, öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük tovább.
  2. Egy külön tálban keverjük össze a mákot, a lisztet, a kristálycukrot, csipetnyi sót, majd a tejszínes tojást is.
  3. 22 cm átmérőjű, kivajazott tortaformában süssük 160 fokon 25 percig.
  4. A mascarponét a vaníliával és a mézzel keverjük krémesre.
  5. Mikor megsült a tészta, hagyjuk kihűlni, és a mascarpone krémmel tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!