Szilvi gyűjteménye

Mexicói bab

Hozzávalók:

  • 20 dkg száraz fejtett bab
  • 30 dkg mirelit kukorica
  • 15 dkg barna rizs
  • 15dkg fehér rizs
  • 2 nagy fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • egy kis zsiradék vagy olívaolaj
  • 1 üveg sűrített paradicsompüré (360 g) vagy 3-4 dl házi sűrített paradicsomlé
  • 2 nagyobb babérlevél
  • 1 teáskanál oregano, bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, majoránna, római kömény, rozmaring

Elkészítése:

  1. A babot előző este beáztatom vízbe.
  2. Másnap leöntöm az áztató vizet, és újabb adag vízbe felteszem főni 2 babérlevéllel és 1 teáskanál sóval.
  3. Addig párolom, míg puha nem lesz, és a víz épp hogy csak ellepi, amit főzés közben folyamatosan ellenőrizni kell, és ha elfő, akkor pótolni.
  4. Egy serpenyőben kevés olajon megdinsztelem üvegesre az apróra vágott hagymát, majd kevés vízzel megpárolom.
  5. Az átöblített barna rizst beleteszem. Kb. 0,5 l vízzel felöntöm.
  6. Majd megszórom ízlés szerint a fűszerekkel, belenyomom fokhagyma nyomón a fokhagymákat.
  7. Amikor félig megfőtt a barna rizs, bele teszem a fehér rizst és felöntöm a paradicsompürével.
  8. Ha megpuhult a rizs, hozzáöntöm a babot a kukoricát, majd lefedve készre főzöm (ez már csak 5-10 perc, hogy összeérjenek az ízek.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!