Szilvi gyűjteménye

Lasagne

Húsos mártás elkészítése

  • 1,5 kg darált hús
  • 5 nagy fej vöröshagyma aprítva
  • 1 kg lasagne tészta
  • olívaolaj vagy kókuszzsír
  • 360g sűrített paradicsom
  • kisebb fej zeller reszelve (elhagyható)
  • 6 db kisebb sárgarépa reszelve
  • 6 db nagyobb gerezd fokhagyma áttörve
  • 1 evőkanál só
  • 1 ek vegeta
  • 0,5 ek oregano
  • 0,5 ek fehérbors
  • 0,5 ek bazsalikom
  • 0,5 ek rozmaring
  • sajt reszelve (elhagyható)

Fehérmártás

  • 15 dkg vaj vagy kókuszzsír
  • 6 púpos evőkanál fehér liszt vagy zabpehely liszt
  • 1,5 l tej helyettesíthető víz+tejföl keverékével
  • 0,5 teáskanál fehérbors
  • 3 teáskanál vegeta
  • 0,5 teáskanál szerecsendió

Elkészítése:

  1. A felaprított vöröshagymát a zsiradékon megpirítjuk, majd a darált húst belekeverjük, fehéredésig.
  2. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a lereszelt zöldségeket.
  3. Kevés –kb.4-5dl-vízzel felöntjük.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük.
  5. Lefedjük és forrástól számítva kb. 40percig főzzük.

Mártás elkészítése:

  1. A zsiradékot megforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, kevergetve addig forrósítjuk, míg átfehéredik.
  2. A tejjel felengedjük, és sűrű péppé főzzük.
  3. Közben ízlés szerint fűszerezzük.

Összeállítás:

Egy sütő méretű tepsibe öntünk a fehérmártásból, majd tésztát teszünk rá, újra fehérmártás következik majd a húsos mártással is leöntjük, és újra tészta következik. Fehérmártás, húsos mártás, tésztát lerétegezzük, amíg fér a tepsibe. Fehérmártással fejezzük be és sajttal is megszórhatjuk. Alufóliával lefedjük és 200 fokon megsütjük. Ha megpuhult a tészta, akkor fólia nélkül visszatoljuk és a tetejét megpirítjuk.

Jó étvágyat!

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!