Szilvi gyűjteménye

Burgonya leves

     Hozzávalók:

  • 0,5 kg burgonya
  • 2 sárgarépa
  • 1,5 ek olívaolaj
  • 2 dkg liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • kevés pirospaprika
  • só, ételízesítő
  • tejföl
  • zöldpetrezselyem, zeller

 

Tipp: Főzhetünk bele ízesítőnek 1-2 szál leveszöldséget, zellert, só helyett 1-2 kanál ételízesítőt. Nyáron ízesíthetjük paradicsommal, zöldpaprikával. Tálaláskor egy kanál tejfölt, ecetet adhatunk hozzá, de a jól ízesített levesből elmaradhat.

 

Elkészítése:

  1. A meghámozott burgonyát, a megtisztított zöldségeket karikára vagy kockára vágjuk, és sós vízben vagy csontlében megfőzzük.
  2. Az olajból és lisztből világos zsemleszínű rántást készítünk, majd a pirospaprikát belekeverjük. Ha megpuhultak a zöldségek besűrítjük a levest és összeforraljuk.
Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!