Hozzávalók
- 6 ek olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 60 dkg darált hús
- 280 gr paradicsompüré
- 3 kisebb sárgarépa
- 0,5 evőkanál só,1 kávéskanál
- 0,5 evőkanál vegeta
- 1 kávéskanál feketebors vagy borsikafű
- 1 kávéskanál oregano,
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál rozmaring
Elkészítés:
- A zöldségeket megtisztítjuk, vöröshagymát felkockázzuk, a sárgarépát lereszeljük.
- Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a darált húst, és a hús fehéredéséig, kavargatjuk.
- Ekkor hozzátesszük a reszelt sárgarépát, a paradicsompürét, a fűszereket, összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, mint amennyi az eddigi hozzávalók terjedelme.
- Lefedve, lassú tűzőn 1 óra hosszat főni hagyjuk, ha a vizet elfőné, pótoljuk.
- A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a húsos mártással tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: