Hozzávalók:
- 10 dkg vaj vagy kókuszolaj
- 10 dkg méz (ízlés szerint lehet kevesebb vagy több is)
- 15 dkg rizsliszt
- 2 dl víz
- 10 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg zabpehelyliszt
- 10 dkg zabpehely
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 kiskanál fahéj
Elkészítése:
- Egy minimum 2 literes lábasban felolvasztom a vajat vagy a kókuszolajat, hozzáöntöm a mézet. Összekeverem, majd hozzáadom a rizslisztet, végül a vizet. Innentől még addig melegítem, amíg a rizsliszt „megfő”. Ez max 1-2 perc,amikor besűrűsödik , akkor kész.
- Összegyúrom a többi hozzávalóval.
- Sütőpapírra kis tallérokat formázok belőle, ízlés szerint lehet vastagabb vagy vékonyabb. Ha vékonyabb, akkor ropogós lesz, ha vastagabb, puha marad a közepe.
- 180C-on kb.: 10percig sütjük, illetve tűpróbáig.
- Finom, kis laktatós keksz.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: