Hozzávalók:
Tészta
- 5 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált mák
- 2 ek. liszt
- 1/2 tasak sütőpor
Krém (Sárga)
- 5 tojássárga
- 3 dl LM tej
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg Rama
- 1 tasak vaníliaízű pudingpor
Krém (Barna)
- 3 dl Hulala
- 2 ek. Holland kakaópor
- 2 ek. krisztálycukor
Elkészítése:
- Sütőt előmelegítjük 150°C-ra. A 22*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verem a porcukorral, majd lazán beleforgatom a mákot. A lisztet elkeverem a sütőporral és a fenti masszába forgatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe, Kb.: 15-20 perc alatt 150°C-on megsütöm.
- Addig elkészítem a sárga krémet. A tejet a cukorral, az 5 tojás sárgájával és a pudingporral sűrűre főzöm. Miután kihűlt a vajjal habosra keverem és a kihűlt tésztára kenem.
- A harmadik réteghez a Hulalát a kakaóporral és a cukorral kemény habbá verem. A sárga krém tetejére simítom és hűtőbe teszem Kb.: 1 órára pihenni.
Díszíthetjük csokidarával vagy olvasztott csokival.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: