Szilvi gyűjteménye

Hajdinapalacsinta

Hozzávalók:

  • 200 g hajdinaliszt
  • 1 csipet só
  • 6 dkg vénusz margarin
  • 0,5 tej
  • 4 db tojás
  • 1 ek napraforgó olaj (vagy vaj a sütéshez)

Elkészítés:

  1. A vajat egy kis lábasban felmelegítjük, hogy folyós legyen.
  2. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, majd egyenként a tojást is, mindig jól elkeverve.
  3. Lassan hozzáadjuk a tejet, jól elkeverjük.
  4. Legvégül az olvasztott vajat is hozzáadjuk, szép simára keverjük.
  5. A tálat letakarjuk folpakkal, majd a tésztát 2 órán át a hűtőben pihentetjük.
  6. Kivesszük a palacsintatésztát a hűtőből, alaposan átkeverjük.
  7. Egy palacsintasütőbe pici olajat öntünk, majd a tűzre tesszük, ha már jó meleg, kis merőkanállal a közepére töltjük a tésztát, majd a serpenyőt ferdén tartva és körözve szétoszlatjuk a serpenyő felületén a tésztát, a tűzre tesszük, átsütjük, majd fakanál segítségével megfordítjuk, és a másik felét is pirosra sütjük, majd egy előkészített tányérra csúsztatjuk.
  8. Így járunk el, amíg a tészta el nem.
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!