Hozzávalók:
- 200 g hajdinaliszt
- 1 csipet só
- 6 dkg vénusz margarin
- 0,5 tej
- 4 db tojás
- 1 ek napraforgó olaj (vagy vaj a sütéshez)
Elkészítés:
- A vajat egy kis lábasban felmelegítjük, hogy folyós legyen.
- Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, majd egyenként a tojást is, mindig jól elkeverve.
- Lassan hozzáadjuk a tejet, jól elkeverjük.
- Legvégül az olvasztott vajat is hozzáadjuk, szép simára keverjük.
- A tálat letakarjuk folpakkal, majd a tésztát 2 órán át a hűtőben pihentetjük.
- Kivesszük a palacsintatésztát a hűtőből, alaposan átkeverjük.
- Egy palacsintasütőbe pici olajat öntünk, majd a tűzre tesszük, ha már jó meleg, kis merőkanállal a közepére töltjük a tésztát, majd a serpenyőt ferdén tartva és körözve szétoszlatjuk a serpenyő felületén a tésztát, a tűzre tesszük, átsütjük, majd fakanál segítségével megfordítjuk, és a másik felét is pirosra sütjük, majd egy előkészített tányérra csúsztatjuk.
- Így járunk el, amíg a tészta el nem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: