Hozzávalók:
- 20 db főtt tojás
- 2 db vöröshagyma
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- 4 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- őrölt fűszerkömény ízlés szerint
- vegeta
- 5 dl víz
Elkészítés:
- Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk.
- A tűzről félrehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát. Körülbelül 5 dl vízzel felöntjük, és sózzuk, borsozzuk, pici őrölt köménnyel és vegetával ízesítjük.
- 20 percig főzzük a pörkölt alapot, amíg besűrűsödik (közben a vizet pótoljuk, ha nagyon elfőne).
- A tojásokat kb. 8 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és szeletekre vagy gerezdekre vágjuk.
- Az elkészült pörkölt alapba tesszük a tojásokat, és 2-3 perc alatt összeforraljuk. Óvatosan kavarjuk meg, hogy a tojások ne nagyon sérüljenek.
- Rizzsel, tésztával, galuskával tálalhatjuk. Saláta finom lehet hozzá, mint minden más pörkölthöz is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: