Szilvi gyűjteménye

Habos, mákos, almás sütemény

Hozzávalók:

Tésztához

  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csm sütőpor
  • 18 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 8 dkg cukor
  • 3 ek tejföl

Töltelékhez

  • 40 dkg mák
  • 6 db alma lereszelve
  • 10 dkg méz
  • 4 ek baracklekvár

Tetejére

  • 6 tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

  1. A margarint megolvasztjuk kicsit, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket.
  3. A mákot összekeverjük a mézzel, lereszelt almával, lekvárral.
  4. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 30×30 cm-es méretre. Ha túl lágy a tészta a nyújtáshoz, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és fakanál segítségével szétterítjük.
  5. Előmelegített sűtőbe 180oC-on kb. 15 percig elősütjük. Ezután rákenjük a mákos tölteléket és még 20 percig együtt sütjük.
  6. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
  7. A mákos tölteléket leszórjuk enyhén a zsemlemorzsával, majd rásimítjuk a habot és visszatoljuk a sütőbe, kb. 30 percre, és 60oC-on szárítjuk.

Ha kihűlt, vizezett késsel szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!