Szilvi gyűjteménye

Baracklekváros grízes szelet

Hozzávalók

A tésztalaphoz:

  • 30 dkg finomliszt
  • 30 dkg puha margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 6 db tojás
  • 1 csomag sütőpor

A grízkrém réteghez:

  • 1 l tej
  • 14 dkg búzadara
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 citrom reszelt héja
  • 20 dkg porcukor

A rétegezéshez:

  • 40 dkg barack lekvár

Elkészítése:

  1. A tésztához a margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd a tojásokat egyenként hozzáadva tovább habosítjuk, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsire egyenletesen elkenjük a tésztát, majd 170 fokos sütőben világos barnára sütjük.
  3. Amikor kihűlt 3 csíkra vágjuk fel a tésztalapot.
  4. A tejet felforraljuk, majd a búzadarát megfőzzük benne,
  5. Amikor megfőtt a tűzről levéve belekeverjük a többi hozzávalót és hagyjuk kihűlni a keveréket.

A három lapot a kihűlt grízkrémmel, a ribizli lekvárral összerétegezzük.

A tetejét friss gyümölccsel vagy csokoládéforgáccsal díszíthetjük

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!