Hozzávalók
A tésztalaphoz:
- 30 dkg finomliszt
- 30 dkg puha margarin
- 30 dkg porcukor
- 6 db tojás
- 1 csomag sütőpor
A grízkrém réteghez:
- 1 l tej
- 14 dkg búzadara
- 4 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- 2 citrom reszelt héja
- 20 dkg porcukor
A rétegezéshez:
- 40 dkg barack lekvár
Elkészítése:
- A tésztához a margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd a tojásokat egyenként hozzáadva tovább habosítjuk, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
- Sütőpapírral kibélelt tepsire egyenletesen elkenjük a tésztát, majd 170 fokos sütőben világos barnára sütjük.
- Amikor kihűlt 3 csíkra vágjuk fel a tésztalapot.
- A tejet felforraljuk, majd a búzadarát megfőzzük benne,
- Amikor megfőtt a tűzről levéve belekeverjük a többi hozzávalót és hagyjuk kihűlni a keveréket.
A három lapot a kihűlt grízkrémmel, a ribizli lekvárral összerétegezzük.
A tetejét friss gyümölccsel vagy csokoládéforgáccsal díszíthetjük
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: