Hozzávalók
Tésztához:
- 25 dkg rizsliszt
- 20 dkg keményítő
- 4 tojás
- 25 dkg puha margarin
- 20 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 2 dl tej
Töltelékhez:
- 3 kg alma vagy
- 2 nagy üveg almalekvár (720ml/üveg)
- 3 teáskanál őrölt fahéj (ízlés szerint)
- 2 evőkanál citromleve
Tepsi mérete: 30×30 cm
Elkészítés:
- Az almákat megmosom, nagy lyukú reszelőn lereszelem vagy aprítógépet használok. Ízesítem őrölt fahéjjal, cukorral, citromlével, és jól összekeverem.
- A sütőt előmelegítem 180°C fokra.
- A cukrokat az egész tojásokkal jó habosra keverem, míg kifehéredik, majd hozzáadom a puha margarint, és ezzel is jól összekeverem. Ezután adagokba hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, és a tejet is, simára keverem a tésztát.
- A tészta egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazom, egyenletesen elkenem a tepsibe, erre helyezem rá a levétől kinyomkodott reszelt almát vagy a 2 üveg lekvárt.
- Ezután a tészta másik felét is kanalazom és elsimítom. Egy krémkeverő lapát segítségével elsimítom a tésztamasszát a tepsibe.
- 180°C fokos sütőben kb. 35 percig sütöm. (tűpróbával ellenőrzöm, mert picivel több időbe is telhet a sütés)
- Amikor kihűlt, porcukorral meghintve szeletelve tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: