Hozzávalók:
- 280 gr Mester házi kenyérliszt
- 20 gr burgonyapehely
- 3 gr porélesztő
- 1 tk só
- 1 ek olvasztott zsír
- 325 ml hideg!! víz
- A lisztet, burgonyapelyhet, sót egy tálba mértem és kanállal összekevertem.
- Hozzáadtam a porélesztőt is, beleöntöttem a hideg vizet és robotgép dagasztóspiráljával elkezdtem összeállítani a tésztát végül beleöntöttem a zsiradékot is.
- Egy 15*20-as méretű üvegedényt kibéleltem sütőpapírral és kanál segítségével beletettem a kenyértésztát.
- 50 fokos sütőben 40 percet kelesztettem. 40 perc után kivettem a sütőből, a hőfokot 200-ra állítottam, és a kenyér tetejét lekentem zsiradékkal, majd vissza is tettem a sütőbe. 200 fokon 10 percet, majd 190 fokon 30 percet sütöttem.
Jó étvágyat kívánok!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: