Szilvi gyűjteménye

Tárkonyos csirkemell

Hozzávalók 4 db csirkemellfilé 5 evőkanál kókuszzsír 5 db vöröshagyma rizsliszt 2 evőkanál mustár 5 evőkanál tárkony só, bors Elkészítése Az apróra vágott hagymát zsiradékban megpirítom, majd kevés vízben megpárolom. Hozzáadom a felkockázott húst és fűszerezem. A mártáshoz a mustárt kevés rizsliszttel vízzel csomómentesre keverem. Ha megfőtt a hús ezzel a mártással sűrítem. Tésztával vagy… Tovább »

Bundázott csirkecomb gluténmentesen

Hozzávalók: 6 db csirkecomb 4 db tojás 25 dkg rizsliszt 10 dkg keményítő 4,5 dl víz zabpehely zsiradék a sütéshez Elkészítése: Egy tálba összekeverem a bundához való szárazanyagot, a tojást beleütöm, majd apránként a vizet adagolva sűrű palacsinta tésztát készítek. A palacsintatésztát kicsit állni hagyom, addig a tepsit kibélelem sütőpapírral, zsiradékkal megkenem. Ezután először a… Tovább »

Szezámmagos csirkemell gluténmentesen

Hozzávalók / 4 adag A bundához 50 dkg csirkemell filé 6 evőkanál rizsliszt 3 csapott ek étkezési keményítő 1 csipet só 5 kk sütőpor 1 db tojás 1 dl víz kb. A mázhoz 100 g paradicsompüré kevés víz chili ízlés szerint (vagy erős paprikakrém) 2 teáskanál méz (ízlés szerint) 3 ek szezámmag A sütéshez Zsiradék… Tovább »

Rakott karfiol húsos

Hozzávalók:   4 adagra kevés zsiradék 1 fej vöröshagyma 2 tk fűszerpaprika 125 g fehér rizs 50 dkg darált hús só feketebors (őrölt) 1 közepes fej karfiol 150 g tejföl Elkészítése: Pörkölt alapot készítek. A felkockázott vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem, tűzről lehúzva, beleteszem a pirospaprikát, hozzáadom a darált húst, fűszerezem és kb. 2dl vízzel felöntve fedő… Tovább »

Nem Lehet Abbahagyni Csirke

Hozzávalók: 4 db csirkecomb kettévágva 10 dkg rizsliszt 1 lapos evőkanál pirospaprika 4 dl tejföl-elhagyható 1 dl olaj- elhagyható 1 teás kanál ételízesítő 2 gerezd fokhagyma 1 fej lila- vagy vöröshagyma Elkészítés: Elkészítés előtt pár órával a csirke combokról lehúzom a bőrt,- szerintem elhagyható- kettévágom, besózom. Készítéskor pár evőkanál lisztet a pirospaprikával összekeverem, és a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!