Szilvi gyűjteménye

Húsgombóc

Hozzávalók / 3 adag (15db gombóc) 50 dkg darált csirkemell 8 dkg rizs 1 közepes db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál fűszerpaprika 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény 1 teáskanál só 1 kávéskanál bors Elkészítés A vöröshagymát, fokhagymát apró kockára vágjuk, olajon üvegesre „pirítjuk“, tűzről levesszük, és az előre összekevert fűszereket beledobjuk, jól elkavarjuk, és a… Tovább »

Falafel

Hozzávalók : 350g száraz csicseriborsó 1 fej vöröshagyma 6 gerezd fokhagyma 2 teáskanál apróra vágott petrezselyem 3 teáskanál koriander 1 teáskanál őrölt római kömény 1 teáskanál őrölt pirospaprika 3 teáskanál só teáskanál kömény és borsikafű Elkészítése: A csicseriborsót mossuk meg és áztassuk be legalább 12 órára. A csicseriborsót, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymagerezdeket,… Tovább »

Vagdalt hús (fasírozott)

Hozzávalók: 60 dkg darált hús 2 zsemle vagy fehér kenyér 2 egész tojás kevés vöröshagyma só, bors vagy borsikafű zabpehely olívaolaj Elkészítése: A zsemlét vagy kenyeret vízben megáztatjuk (de csak annyira, hogy morzsolható legyen), kicsavarjuk, és a húshoz adjuk. A tojásokkal, vöröshagymával, fűszerekkel jól kidolgozzuk. Tehetünk bele apróra darabolt zöldségeket -zöldborsó, sárgarépa. Egy tepsit megolajozunk,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!