Szilvi gyűjteménye

Máktorta mascarponés krémmel

Hozzávalók (12 szelethez): 30 dkg darált mák 15 dkg kristálycukor 2 evőkanál rizsliszt 3 dl tejszín 2 tojás A krémhez: 50 dkg mascarpone 1 vaníliarúd 10 dkg méz Elkészítés: A tojásokat keverjük habosra, öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük tovább. Egy külön tálban keverjük össze a mákot, a lisztet, a kristálycukrot, csipetnyi sót, majd a… Tovább »

Sütőtökös kakaós keksz

Hozzávalók: 30 dkg margarin 30 dkg cukor (barna ha lehet) 2 teáskanál fahéj 1 tojás 40 dkg rizsliszt vagy 30 dkg rizsliszt és 10 dkg keményítő 2 teáskanál szódabikarbóna 2 ek holland kakaópor 40 dkg sütőtök (előtte sütöttem) 1 csipet só 10 dkg zabpehely (kihagyható) Elkészítés Egy keverőedényben habosra keverem a margarint a cukorral, hozzáadom… Tovább »

Tárkonyos csirkemell

Hozzávalók 4 db csirkemellfilé 5 evőkanál kókuszzsír 5 db vöröshagyma rizsliszt 2 evőkanál mustár 5 evőkanál tárkony só, bors Elkészítése Az apróra vágott hagymát zsiradékban megpirítom, majd kevés vízben megpárolom. Hozzáadom a felkockázott húst és fűszerezem. A mártáshoz a mustárt kevés rizsliszttel vízzel csomómentesre keverem. Ha megfőtt a hús ezzel a mártással sűrítem. Tésztával vagy… Tovább »

Bundázott csirkecomb gluténmentesen

Hozzávalók: 6 db csirkecomb 4 db tojás 25 dkg rizsliszt 10 dkg keményítő 4,5 dl víz zabpehely zsiradék a sütéshez Elkészítése: Egy tálba összekeverem a bundához való szárazanyagot, a tojást beleütöm, majd apránként a vizet adagolva sűrű palacsinta tésztát készítek. A palacsintatésztát kicsit állni hagyom, addig a tepsit kibélelem sütőpapírral, zsiradékkal megkenem. Ezután először a… Tovább »

Szezámmagos csirkemell gluténmentesen

Hozzávalók / 4 adag A bundához 50 dkg csirkemell filé 6 evőkanál rizsliszt 3 csapott ek étkezési keményítő 1 csipet só 5 kk sütőpor 1 db tojás 1 dl víz kb. A mázhoz 100 g paradicsompüré kevés víz chili ízlés szerint (vagy erős paprikakrém) 2 teáskanál méz (ízlés szerint) 3 ek szezámmag A sütéshez Zsiradék… Tovább »

Élesztőmentes kenyér Mester házi kenyérlisztből

Hozzávalók: 300 gr Mester házi kenyérliszt 1 tk só 1 mk cukor 1 csapott ek almarost 320 ml normál csapvíz, nem meleg, nem langyos 2 ek olvasztott zsír Tetejére kenéshez kevés zsiradék Elkészítése: A lisztet, sót, cukrot és az almarostot egy tálba mértem. A csapvizet kimértem és a többi alapanyaghoz öntöttem, majd kézi robotgéppel összeállítottam… Tovább »

Gluténmentes palacsinta

Hozzávalók: 6 db nagyobb palacsinta 15 dkg sparos gm liszt 10 dkg rizsliszt vagy kukoricaliszt pici só pici cukor 2 tojás 2dl tej víz Elkészítése: A hozzávalókat összekeverem, és annyi vízzel hígítom, hogy folyós állaga legyen. A palacsintasütőt megolajozom, és merőkanálnyi tésztát öntök bele. A sütőt megforgatom, hogy szétterüljön egyenletesen a tészta. Ha az első… Tovább »

Húsgombóc

Hozzávalók / 3 adag (15db gombóc) 50 dkg darált csirkemell 8 dkg rizs 1 közepes db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál fűszerpaprika 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény 1 teáskanál só 1 kávéskanál bors Elkészítés A vöröshagymát, fokhagymát apró kockára vágjuk, olajon üvegesre „pirítjuk“, tűzről levesszük, és az előre összekevert fűszereket beledobjuk, jól elkavarjuk, és a… Tovább »

Ételízesítő házilag

1 kg sárgarépa 1 kg petrezselyemgyökér 1 kg vegyes színes paprika 40 dkg zeller 20 dkg karfiol 20 dkg vöröshagyma 20 dkg paradicsom 20 dkg karalábé 2 fej fokhagyma nagy csokor petrezselyem- és zellerzöld 0,5 kg durva asztali só, a finom só nem jó, mert azzal nem lesz tartós. Ezek mind a tisztított, hámozott, csuma… Tovább »

Gluténmentes gofri 2

Hozzávalók: 25 dkg rizsliszt késhegynyi szódabikarbóna 4 tojás 2,5 dl növényi tej 6 dkg olvasztott vaj/ kókuszzsír vanília aroma 2 ek eritrit   Elkészítés: A tojásokat felverjük, majd összekeverjük az olvasztott vajjal, vaníliával, édesítővel, tejjel, végül a szódabikarbónás rizsliszttel. Nem szükséges sütés ellőtt kenni, mert a kókuszzsír enged annyit amennyi elég. A kisütött gofrikat rácsra… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!