Szilvi gyűjteménye

Gluténmentes gofri 1

Hozzávalók 6 db-hoz: 90g hajdinaliszt 160g rizsliszt 1 kk. szódabikarbóna 1/2 kk. méz vagy édesítő 1/2 kk. fahéj 60g kókuszzsír 450g víz   Elkészítése: A liszteket mérd össze egy tálban, keverd össze a fahéjjal, szódabikarbónával, és az édesítővel. Kicsit langyosítsd meg a kókuszzsírt és a vizet hozzáadva dolgozd el jól a lisztkeverékkel, és pár percig… Tovább »

Pác fűszer KFC csirkéhez

2 dl olívaolaj 1 teáskanál só 1 teáskanál bazsalikom 1 teáskanál oregánó 1 teáskanál majoranna 1 teáskanál őrölt római kömény 1 teáskanál őrölt koriander 1 gerezd reszelt fokhagyma 1 teáskanál rozmaring 1 teáskanál fehér bors A hozzávalókat összekeverem és a hússal összeforgatom.... Tovább »

Rakott karfiol húsos

Hozzávalók:   4 adagra kevés zsiradék 1 fej vöröshagyma 2 tk fűszerpaprika 125 g fehér rizs 50 dkg darált hús só feketebors (őrölt) 1 közepes fej karfiol 150 g tejföl Elkészítése: Pörkölt alapot készítek. A felkockázott vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem, tűzről lehúzva, beleteszem a pirospaprikát, hozzáadom a darált húst, fűszerezem és kb. 2dl vízzel felöntve fedő… Tovább »

Zabpehely keksz rizsliszttel

Hozzávalók: 20db-hoz 20 dkg zabpehely 7 dkg rizsliszt 5 tk szódabikarbóna 1 tk fahéj 1 db tojás 5 ek méz 10 dkg kókuszzsír Elkészítése: Először a száraz alapanyagokat keverjük össze, hogy a szódabikarbóna megfelelően eloszoljon. A kókuszzsiradékot kicsit folyóssá tesszük és a többi nedves alapanyaggal együtt a zabpehellyel jól összekeverjük. Amikor végleg összeállt, két kanál… Tovább »

Lasagne cukkinivel

Hozzávalók: 70dkg tisztított cukkini 400 g darált hús 100 ml víz só, bors 1 fej hagyma 8 gerezd fokhagyma 2 ek olívaolaj 200 ml tej 1 ek liszt 100 g reszelt trappista sajt 0,5kg száraz tészta   Elkészítése: A cukkinit megmosom, hámozom és lereszelem. Félreteszem. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem, majd rárakom a… Tovább »

Fetasajtos cukkini

Hozzávalók: 800 g cukkini 250 g feta sajt 6 db tojás 5 ek kókuszzsír (+ kevés a forma olajozásához) só ízlés szerint bors ízlés szerint vegeta  Elkészítés: A cukkinit megmossuk, durvára reszeljük, majd jól kinyomkodjuk a levétől. A cukkinit a zsiradékkal kikent tepsibe elterítjük, majd rámorzsoljuk a feta sajtot. A tojást felverjük, ízesítjük sóval, borssal,… Tovább »

Zakuszka

Hozzávalók 1 kg vöröshagyma   4db 5 kg kápia paprika paradicsompaprika 2 kg paradicsom 1 kg száraz bab 7 dl olaj só, bors, babérlevél Elkészítése: A zöldségféléket megmossuk, megpucoljuk, a hagymát a paradicsompaprikával ledaráljuk; a babot sós vízben előfőzzük, felét ledaráljuk. A paradicsomot meghámozzuk, és szintén ledaráljuk. A ledarált hagymát és paprikát az olajon megdinszteljük, majd… Tovább »

Pörköltszaftos tészta

  Egy hagymával elkészítem a pörkölt alapot, felöntöm 2 liter vízzel, ízesítem Delikát,bors,majoránna,egy paprika,paradicsom,kicsit főzöm. A paprikát, paradicsomot kidobom belőle,egy kis tejfölt elkeverek egy kanál liszttel,hozzá öntöm a léhez,megforralom,aztán egy müzlis-tálnyi csőtésztát beleöntök,és főzöm a tészta puhulásáig. Lefedem,így még jobban kidagad,kiadósabb.... Tovább »

Tárkonyos csirkemell

Hozzávalók: 4 db csirkemellfilé só, bors 1.5 evőkanál kókuszzsír 0.5 db vöröshagyma 2 evőkanál mustár 2.5 evőkanál tárkony 3 ek rizsliszt Elkészítés Az apróra vágott hagymát  zsiradékban megpirítjuk, majd kevés vízzel megpároljuk.  Hozzáadjuk  a felkockázott húst fűszerezzük. A mustárt kevés rizsliszttel  vízzel csomómentesre keverjük. Ha megfőtt a hús ezzel a mártással sűrítjük   Tésztával rizzsel tálaljuk.  Jó étvágyat kívánok! ☀... Tovább »

Túrógombóc gluténmentesen

Hozzávalók: 50dkg túró 20 dkg köles 0,5 mk só 3 dkg kókusz zsír zabpehely olaj tejföl méz Elkészítése: A kölest többször átöblítem és 0,5l vízzel felöntve, sóval ízesítve megfőzőm. Ezután a zsiradékkal elkeverve lefedem és hagytam, hogy felszívja a nedvességet. Langyosra hűtöttem, majd a túróval összekeverve aprítógépbe raktam, kevés mézzel édesítettem. Fél órát állni hagytam…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!