Szilvi gyűjteménye

Mexicói bab fűszerkeverék

1 csapott mokkáskanál Oregano 1 csapott mokkáskanál Bazsalikom 1 csapott mokkáskanál Kakukkfű 1 csapott mokkáskanál Csombor 1 csapott mokkáskanál Majoránna 1 csapott mokkáskanál őrölt Római köménymag 1 csapott mokkáskanál Rozmaring... Tovább »

Tahini+Hummusz házilag

Tahini házilag Hozzávalók: 10 dkg szezámmag 2 evőkanál olívaolaj 1 gerezd fokhagyma víz Elkészítés: Tedd egy serpenyőbe vagy lábosba, és közepes hőmérsékleten, kevergetve vagy az edényt gyakran rázogatva pirítsd meg. Óvatosan kell, mert hamar megég, és akkor a szezámmag keserű lesz. Ezt követően tedd át egy turmixgépbe, add hozzá az olajat és a megpucolt fokhagymát,… Tovább »

Borsos mustáros csirkecomb filé

  Hozzávalók 4 főre 1,5 kg csirkecombfilé 3 tk mustármag 3 tk só 3 tk durvára őrölt tarka bors 3 db kisebb fej vöröshagyma 2 fej fokhagyma 3 mk kurkuma 2 dl étolaj Elkészítés: A fokhagymát,vöröshagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk, fűszerekkel együtt összekeverjük az olajjal. A fűszeres olajat ráöntjük a csirkecombokra, jól összeforgatjuk, és legalább egy… Tovább »

Zabtallér

Hozzávalók: 10 dkg vaj vagy kókuszolaj 10 dkg méz (ízlés szerint lehet kevesebb vagy több is) 15 dkg rizsliszt 2 dl víz 10 dkg kókuszreszelék 15 dkg zabpehelyliszt 10 dkg zabpehely késhegynyi szódabikarbóna 1 kiskanál fahéj  Elkészítése: Egy minimum 2 literes lábasban felolvasztom a vajat vagy a kókuszolajat, hozzáöntöm a mézet. Összekeverem, majd hozzáadom a… Tovább »

Zabpehelyfasírt

Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma 2 db házi tojás 10 evőkanál zabpehely 1 kávéskanál só 1 kávéskanál majoranna 1 kávéskanál borsikafű 1 kávéskanál köménymag 1 kávéskanál őrölt pirospaprika 8 gerezd fokhagyma 5 dkg kókuszzsír vagy olívaolaj Elkészítése: A vöröshagymát megpucolom, felaprítom. és kb 1 dl vízzel és a zabpehellyel összefőzöm. Tűzről levéve 20 percig pihentetem,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!