Szilvi gyűjteménye

Ételízesítő házilag

1 kg sárgarépa 1 kg petrezselyemgyökér 1 kg vegyes színes paprika 40 dkg zeller 20 dkg karfiol 20 dkg vöröshagyma 20 dkg paradicsom 20 dkg karalábé 2 fej fokhagyma nagy csokor petrezselyem- és zellerzöld 0,5 kg durva asztali só, a finom só nem jó, mert azzal nem lesz tartós. Ezek mind a tisztított, hámozott, csuma… Tovább »

Zabpehely keksz rizsliszttel

Hozzávalók: 20db-hoz 20 dkg zabpehely 7 dkg rizsliszt 5 tk szódabikarbóna 1 tk fahéj 1 db tojás 5 ek méz 10 dkg kókuszzsír Elkészítése: Először a száraz alapanyagokat keverjük össze, hogy a szódabikarbóna megfelelően eloszoljon. A kókuszzsiradékot kicsit folyóssá tesszük és a többi nedves alapanyaggal együtt a zabpehellyel jól összekeverjük. Amikor végleg összeállt, két kanál… Tovább »

Veganéz

3 ek aquafaba 1 tk mustár 1 ek citromlé 36 szem csicseriborsó (20 g vagy 2 ek) 120 ml olaj 60 ml olívaolaj só, bors fél gerezd fokhagyma (fokhagyma porral is működik, de el is hagyható) Mindezt botmixerrel majonézesíteni kell, és kész! Hűtőben 1-2 hétig eláll.... Tovább »

Sütés nélküli müzliszelet

Hozzávalók: 10 dkg zabpehely 3 dkg puffasztott gabonapehely 15 dkg méz 1 dkg pirított szezámmag 1 dkg pirított lenmag 6 dkg tetszőleges aszalt gyümölcs, apróra vágva 4 dkg pirított, apróra vágott sótlan mogyoró a bevonáshoz csokoládé (elhagyható) Elkészítés: A mézen kívül az összes alapanyagot összekeverjük egy nagyobb tálban. A mézet megmelegítjük egy közepes lábasban, amikor… Tovább »

Mexicói bab fűszerkeverék

1 csapott mokkáskanál Oregano 1 csapott mokkáskanál Bazsalikom 1 csapott mokkáskanál Kakukkfű 1 csapott mokkáskanál Csombor 1 csapott mokkáskanál Majoránna 1 csapott mokkáskanál őrölt Római köménymag 1 csapott mokkáskanál Rozmaring... Tovább »

Mosógél készítése

Hozzávalók: 4 dkg szappanreszelék 3 liter  víz Elkészítése: Egy kicsi lábasban felteszem a reszelt szappant olvadni annyi 500 ml vízzel, majd közepes lángon lassan kevergetve felolvasztom. Ez macera, mert elég nehezen akar majd olvadni, és ha türelmetlen vagy és begyorsítasz a keveréssel, akkor felhabzik.Ha felforrt elzárom. Langyosra hagyom hűlni,  átöntöm egy olyan flakonba, amit könnyű… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!