Szilvi gyűjteménye

Kölesfasírt

Hozzávalók: 1 bögre köles 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 fej fokhagyma 1 tojás kakukkfű rozmaring 1 teáskanál őrölt kömény 1 teáskanál majoranna só, vegeta lenmag pehely vagy útifűmaghéj Elkészítése: A megmosott kölest 2 bögre vízzel felöntjük sóval, vegetával ízesítjük. Fedő alatt időnként megkeverve 15-20 percig főzzük. A már kész köleshez hozzákeverjük a fűszereket és a… Tovább »

Orchidea szelet Gluténmentesen

Hozzávalók: Tészta 5 tojásfehérje 15 dkg porcukor 15 dkg darált mák 2 ek. liszt 1/2 tasak sütőpor Krém (Sárga) 5 tojássárga 3 dl LM tej 10 dkg kristálycukor 10 dkg Rama 1 tasak vaníliaízű pudingpor Krém (Barna) 3 dl Hulala 2 ek. Holland kakaópor 2 ek. krisztálycukor Elkészítése: Sütőt előmelegítjük 150°C-ra. A 22*30 cm-es tepsit… Tovább »

Zabtallér

Hozzávalók: 10 dkg vaj vagy kókuszolaj 10 dkg méz (ízlés szerint lehet kevesebb vagy több is) 15 dkg rizsliszt 2 dl víz 10 dkg kókuszreszelék 15 dkg zabpehelyliszt 10 dkg zabpehely késhegynyi szódabikarbóna 1 kiskanál fahéj  Elkészítése: Egy minimum 2 literes lábasban felolvasztom a vajat vagy a kókuszolajat, hozzáöntöm a mézet. Összekeverem, majd hozzáadom a… Tovább »

Rakott karfiol

Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol 20 dkg rizs 1 db nagyobb krumpli 2 közepes fej vöröshagyma+1 kisebb fej 2 db paprika 4 db paradicsom 2,5 dl tej Mustár Olaj Só Pirospaprika, Lestyán Borsikafű Kömény Elkészítése: A rizst 1, 5 × mennyiségű vízben, sóval, lestyánnal kb. 10 perc alatt megfőzöm. A karfiolt rózsáira szedem, 1 ek…. Tovább »

Rakott karfiol hús nélkül

Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol olívaolaj 2 fej vöröshagyma 15dkg köles 5 dkg zsemlemorzsa 3 dl tejföl (12 %-os) 8 db tojás só,őrölt kömény, borsikafű 4 ek teljeskiörlésű liszt 0,5tk szerecsendió 0,5tk fehérbors  Elkészítés: A karfiol külső leveleit leszedem, rózsáira szedem és megmosom. Egy nagy fazékban, félpuhára főzöm a karfiolt. Ez forrástól számítva kb. 10… Tovább »

Meggymártás

Hozzávalók: 50dkg meggy 1dkg keményítő 1dl tejföl 2 evőkanál cukor, vagy édesítő Elkészítése: A meggyet megmosom és kimagozom. Felteszem főni, csipetnyi sóval. Egy liter vizet öntök rá. 5-10 percig forralom. A keményítőt először a cukorral, majd a tejföllel összekeverem, kevés főzőlevet is adok hozzá és ráöntöm a meggyre, besűrítem. 1-2percig forralom, közben kevergetem. Kóstolás után… Tovább »

Karfiolos rakott burgonya

Hozzávalók: 80 dkg burgonya 50 dkg karfiol 3 dkg olívaolaj 6 dkg reszelt sajt só, ízlés szerint fűszer Mártáshoz: 1 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál liszt 4 dl víz 2 dl tejföl só, szerecsendió feketebors vagy borsikafű reszelt sajt Elkészítése: A mártáshoz a lisztet olajban kicsit átpirítom, felöntöm hideg vízzel – ha van, akkor húslevessel-, és… Tovább »

Zabpehelyfasírt

Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma 2 db házi tojás 10 evőkanál zabpehely 1 kávéskanál só 1 kávéskanál majoranna 1 kávéskanál borsikafű 1 kávéskanál köménymag 1 kávéskanál őrölt pirospaprika 8 gerezd fokhagyma 5 dkg kókuszzsír vagy olívaolaj Elkészítése: A vöröshagymát megpucolom, felaprítom. és kb 1 dl vízzel és a zabpehellyel összefőzöm. Tűzről levéve 20 percig pihentetem,… Tovább »

Tojásfehérjés süti

Hozzávalók: 4 tojásfehérje pici só 9 dkg margarin 10 dk cukor vagy méz 9 dkg liszt 1,5 ek holland kakaópor 10 dkg őrölt mogyoró vagy 10 dkg dió Elkészítése A fehérjéket pici sóval habbá verjük A margarint a cukorral habosra keverjük, Majd tovább keverve hozzá adjuk a kakaót, a darált diót vagy mogyorót és a… Tovább »

Sárgaborsókrémleves

Hozzávalók: 0,5 kg sárgaborsó 1 nagy fej hagyma 1 nagy szál sárgarépa 2 szál zellerzöld 2 tk só 1 tk őrölt borsikafű 1 kk őrölt kömény 2 gerezd fokhagyma, 5 dl tejszín -elhagyható  Elkészítése: A sárgaborsót előző este beáztatjuk. A hagymát apró kockára vágjuk, a répát megpucoljuk. A sárgaborsót sós (kb. 2-3 l) vízben feltesszük… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!