Szilvi gyűjteménye

Gyümölcsleves

Hozzávalók: 1 kg meggy 2 l víz 10 szem szegfűszeg 1 tk fahéj 1 csomag vanília pudingpor 2 dl tej 20 dkg cukor Tipp: A gyümölcs bármilyen lehet, ízlés kérdése, szilva , málna. Nyáron friss gyümölcsből, télen befőttből vagy a fagyasztottból készítem. A pudingpor is ízlés kérdése lehet vaníliás, puncsos, epres.      Tejszínhabbal díszítem…. Tovább »

Krumpligaluska leves

1 kg burgonya sárgarépa ízlés szerinti zöldség 1 db tojás liszt pirospaprika, só ételízesítő Elkészítése: Elkészítjük a krumpli levest, mikor a krumpli megpuhult felét kiszedjük szűrőkanállal. Összetörjük, bele keverjük a tojást, a lisztet, amennyit felvesz és bele szaggatjuk a levesbe, megfőzzük, rántással felöntjük, összeforraljuk és kész.... Tovább »

Burgonya leves

     Hozzávalók: 0,5 kg burgonya 2 sárgarépa 1,5 ek olívaolaj 2 dkg liszt 1 kis fej vöröshagyma kevés pirospaprika só, ételízesítő tejföl zöldpetrezselyem, zeller   Tipp: Főzhetünk bele ízesítőnek 1-2 szál leveszöldséget, zellert, só helyett 1-2 kanál ételízesítőt. Nyáron ízesíthetjük paradicsommal, zöldpaprikával. Tálaláskor egy kanál tejfölt, ecetet adhatunk hozzá, de a jól ízesített levesből… Tovább »

Mexicói bab

Hozzávalók: 20 dkg száraz fejtett bab 30 dkg mirelit kukorica 15 dkg barna rizs 15dkg fehér rizs 2 nagy fej hagyma 5 gerezd fokhagyma egy kis zsiradék vagy olívaolaj 1 üveg sűrített paradicsompüré (360 g) vagy 3-4 dl házi sűrített paradicsomlé 2 nagyobb babérlevél 1 teáskanál oregano, bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, majoránna, római kömény, rozmaring só… Tovább »

Gofri

Hozzávalók 6 db-hoz: 90g hajdinaliszt 160g rizsliszt 1 kk. szódabikarbóna 1/2 kk. méz vagy édesítő 1/2 kk. fahéj 60g kókuszzsír 450g víz   Elkészítése: A liszteket mérd össze egy tálban, keverd össze a fahéjjal, szódabikarbónával, és az édesítővel. Kicsit langyosítsd meg a kókuszzsírt és a vizet hozzáadva dolgozd el jól a lisztkeverékkel, és pár percig… Tovább »

Gluténmentes kenyér

Elkészítési idő:  20 perc+ sütési idő Alapanyagok: 200 g rizsliszt 50 g kukoricaliszt (vagy kukoricakeményítő) 2 ek lenmagliszt (vagy gesztenye-, tökmag-, mandulaliszt) 3 dl tej 20 g élesztő 1 tk só 3 dl meleg víz Elkészítése: A liszteket, sót összekeverem. Az élesztőt rámorzsolom, majd vízzel simára keverem, hogy kifejezetten lágy, kissé folyós tésztát kapjak. 15… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!