Szilvi gyűjteménye

Sárgaborsókrémleves

Hozzávalók: 0,5 kg sárgaborsó 1 nagy fej hagyma 1 nagy szál sárgarépa 2 szál zellerzöld 2 tk só 1 tk őrölt borsikafű 1 kk őrölt kömény 2 gerezd fokhagyma, 5 dl tejszín -elhagyható  Elkészítése: A sárgaborsót előző este beáztatjuk. A hagymát apró kockára vágjuk, a répát megpucoljuk. A sárgaborsót sós (kb. 2-3 l) vízben feltesszük… Tovább »

Gyümölcsleves

Hozzávalók: 1 kg meggy 2 l víz 10 szem szegfűszeg 1 tk fahéj 1 csomag vanília pudingpor 2 dl tej 20 dkg cukor Tipp: A gyümölcs bármilyen lehet, ízlés kérdése, szilva , málna. Nyáron friss gyümölcsből, télen befőttből vagy a fagyasztottból készítem. A pudingpor is ízlés kérdése lehet vaníliás, puncsos, epres.      Tejszínhabbal díszítem…. Tovább »

Krumpligaluska leves

1 kg burgonya sárgarépa ízlés szerinti zöldség 1 db tojás liszt pirospaprika, só ételízesítő Elkészítése: Elkészítjük a krumpli levest, mikor a krumpli megpuhult felét kiszedjük szűrőkanállal. Összetörjük, bele keverjük a tojást, a lisztet, amennyit felvesz és bele szaggatjuk a levesbe, megfőzzük, rántással felöntjük, összeforraljuk és kész.... Tovább »

Burgonya leves

     Hozzávalók: 0,5 kg burgonya 2 sárgarépa 1,5 ek olívaolaj 2 dkg liszt 1 kis fej vöröshagyma kevés pirospaprika só, ételízesítő tejföl zöldpetrezselyem, zeller   Tipp: Főzhetünk bele ízesítőnek 1-2 szál leveszöldséget, zellert, só helyett 1-2 kanál ételízesítőt. Nyáron ízesíthetjük paradicsommal, zöldpaprikával. Tálaláskor egy kanál tejfölt, ecetet adhatunk hozzá, de a jól ízesített levesből… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!