Szilvi gyűjteménye

Habos, mákos, almás sütemény

Hozzávalók: Tésztához 15 dkg finomliszt 15 dkg teljes kiőrlésű liszt 1 csm sütőpor 18 dkg margarin 3 tojássárgája 8 dkg cukor 3 ek tejföl Töltelékhez 40 dkg mák 6 db alma lereszelve 10 dkg méz 4 ek baracklekvár Tetejére 6 tojásfehérje 10 dkg cukor zsemlemorzsa Elkészítése: A margarint megolvasztjuk kicsit, hozzáadjuk a többi hozzávalót és… Tovább »

Hajdinapalacsinta

Hozzávalók: 200 g hajdinaliszt 1 csipet só 6 dkg vénusz margarin 0,5 tej 4 db tojás 1 ek napraforgó olaj (vagy vaj a sütéshez) Elkészítés: A vajat egy kis lábasban felmelegítjük, hogy folyós legyen. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, majd egyenként a tojást is, mindig jól elkeverve. Lassan hozzáadjuk a tejet,… Tovább »

Gluténmentes piskóta tojás nélkül

Hozzávalók 4 főre 240 g rizsliszt 60 g kristálycukor 50g kókuszvirágcukor 1 mk só 10 g vaníliás cukor 17 g sütőpor 110 g lenmagzselé (25 g lenmag + 200 ml víz) 180 ml víz 50 g vaj Elkészítése: Először a lenmagzselét készítjük el. A lenmagot kávédarálón jó apróra daráljuk (lenmagliszt nem jó hozzá!), majd egy kisebb edényben a 200 ml vízzel kb. összekeverjük,… Tovább »

Zabtallér

Hozzávalók: 10 dkg vaj vagy kókuszolaj 10 dkg méz (ízlés szerint lehet kevesebb vagy több is) 15 dkg rizsliszt 2 dl víz 10 dkg kókuszreszelék 15 dkg zabpehelyliszt 10 dkg zabpehely késhegynyi szódabikarbóna 1 kiskanál fahéj  Elkészítése: Egy minimum 2 literes lábasban felolvasztom a vajat vagy a kókuszolajat, hozzáöntöm a mézet. Összekeverem, majd hozzáadom a… Tovább »

Tojásfehérjés süti

Hozzávalók: 4 tojásfehérje pici só 9 dkg margarin 10 dk cukor vagy méz 9 dkg liszt 1,5 ek holland kakaópor 10 dkg őrölt mogyoró vagy 10 dkg dió Elkészítése A fehérjéket pici sóval habbá verjük A margarint a cukorral habosra keverjük, Majd tovább keverve hozzá adjuk a kakaót, a darált diót vagy mogyorót és a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!