Szilvi gyűjteménye

Zabpehely keksz rizsliszttel

Hozzávalók: 20db-hoz 20 dkg zabpehely 7 dkg rizsliszt 5 tk szódabikarbóna 1 tk fahéj 1 db tojás 5 ek méz 10 dkg kókuszzsír Elkészítése: Először a száraz alapanyagokat keverjük össze, hogy a szódabikarbóna megfelelően eloszoljon. A kókuszzsiradékot kicsit folyóssá tesszük és a többi nedves alapanyaggal együtt a zabpehellyel jól összekeverjük. Amikor végleg összeállt, két kanál… Tovább »

Fetasajtos cukkini

Hozzávalók: 800 g cukkini 250 g feta sajt 6 db tojás 5 ek kókuszzsír (+ kevés a forma olajozásához) só ízlés szerint bors ízlés szerint vegeta  Elkészítés: A cukkinit megmossuk, durvára reszeljük, majd jól kinyomkodjuk a levétől. A cukkinit a zsiradékkal kikent tepsibe elterítjük, majd rámorzsoljuk a feta sajtot. A tojást felverjük, ízesítjük sóval, borssal,… Tovább »

Zakuszka

Hozzávalók 1 kg vöröshagyma   4db 5 kg kápia paprika paradicsompaprika 2 kg paradicsom 1 kg száraz bab 7 dl olaj só, bors, babérlevél Elkészítése: A zöldségféléket megmossuk, megpucoljuk, a hagymát a paradicsompaprikával ledaráljuk; a babot sós vízben előfőzzük, felét ledaráljuk. A paradicsomot meghámozzuk, és szintén ledaráljuk. A ledarált hagymát és paprikát az olajon megdinszteljük, majd… Tovább »

Pörköltszaftos tészta

  Egy hagymával elkészítem a pörkölt alapot, felöntöm 2 liter vízzel, ízesítem Delikát,bors,majoránna,egy paprika,paradicsom,kicsit főzöm. A paprikát, paradicsomot kidobom belőle,egy kis tejfölt elkeverek egy kanál liszttel,hozzá öntöm a léhez,megforralom,aztán egy müzlis-tálnyi csőtésztát beleöntök,és főzöm a tészta puhulásáig. Lefedem,így még jobban kidagad,kiadósabb.... Tovább »

Tárkonyos csirkemell

Hozzávalók: 4 db csirkemellfilé só, bors 1.5 evőkanál kókuszzsír 0.5 db vöröshagyma 2 evőkanál mustár 2.5 evőkanál tárkony 3 ek rizsliszt Elkészítés Az apróra vágott hagymát  zsiradékban megpirítjuk, majd kevés vízzel megpároljuk.  Hozzáadjuk  a felkockázott húst fűszerezzük. A mustárt kevés rizsliszttel  vízzel csomómentesre keverjük. Ha megfőtt a hús ezzel a mártással sűrítjük   Tésztával rizzsel tálaljuk.  Jó étvágyat kívánok! ☀... Tovább »

Vagdalt hús (fasirozott)

Hozzávalók: 60 dkg darált hús 2 zsemle vagy fehér kenyér 2 egész tojás kevés vöröshagyma só, bors vagy borsikafű zabpehely olívaolaj Elkészítése: A zsemlét vagy kenyeret vízben megáztatjuk (de csak annyira, hogy morzsolható legyen), kicsavarjuk, és a húshoz adjuk. A tojásokkal, vöröshagymával, fűszerekkel jól kidolgozzuk. Tehetünk bele apróra darabolt zöldségeket -zöldborsó, sárgarépa. Egy tepsit megolajozunk,… Tovább »

Kókuszos sütemény

Kókuszos sütemény Hozzávaló: 7 tojásfehérje 25 dkg porcukor vagy 25 dkg méz 25 dkg kókuszreszelék 5 evőkanál rizsliszt 1 evőkanál keményítő Elkészítése: A tojásfehérjét felverem habnak, majd apránként belekeverem a többi hozzávalót. Ezt a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, tűpróbáig sütöm 180 fokon.... Tovább »

Gluténmentes galuska

Hozzávalók: 3-4 db tojás (néggyel biztosan nem fő szét) 15 dkg rizsliszt 15 dkg kukoricaliszt (de lehet vagy csak az egyik, vagy csak a másik) 1,5-2 dl víz 1 tk só Elkészítése: A 4 tojásból, vízből, sóból, lisztből közepesen lágy tésztát keverünk (keményebb nokedli sűrűségű tészta legyen), nem kell nagyon kidolgozni. Forrásban lévő sós vízbe… Tovább »

Veganéz

3 ek aquafaba 1 tk mustár 1 ek citromlé 36 szem csicseriborsó (20 g vagy 2 ek) 120 ml olaj 60 ml olívaolaj só, bors fél gerezd fokhagyma (fokhagyma porral is működik, de el is hagyható) Mindezt botmixerrel majonézesíteni kell, és kész! Hűtőben 1-2 hétig eláll.... Tovább »

Fűszeres, pirított csicseriborsó

Hozzávalók: 400 gramm főtt csicseriborsó olívaolaj, só, bors fűszerek (kurkuma, curry, pirospaprika, bármi) Elkészítése: A csicseriborsót egy konyharuhába borítva szárazra törlöm, majd sütőpapírral bélelt tepsire szórom. Meglocsolom egy kevés olívaolajjal, sózom, összeforgatom, hogy mindenütt bevonja. 200 fokosra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt ropogósra sütöm, majd ízlés szerint fűszerezem. Tanács: A megfőtt csicseriborsó lefagyasztható kisebb… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!