Szilvi gyűjteménye

Sütés nélküli müzliszelet

Hozzávalók: 10 dkg zabpehely 3 dkg puffasztott gabonapehely 15 dkg méz 1 dkg pirított szezámmag 1 dkg pirított lenmag 6 dkg tetszőleges aszalt gyümölcs, apróra vágva 4 dkg pirított, apróra vágott sótlan mogyoró a bevonáshoz csokoládé (elhagyható) Elkészítés: A mézen kívül az összes alapanyagot összekeverjük egy nagyobb tálban. A mézet megmelegítjük egy közepes lábasban, amikor… Tovább »

Ételízesítő házilag, tartósítószer nélkül

Hozzávalók: 1 kg sárgarépa 1 kg petrezselyemgyökér 1 kb vegyes színes paprika 40 dkg zeller 20 dkg karfiol 20 dkg vöröshagyma 20 dkg paradicsom 20 dkg karalábé 2 fej fokhagyma nagy csokor petrezselyem és -zellerzöld fél kg durva só Fontos: ezek mind a tisztított, hámozott, csuma nélküli zöldségek súlyai!  Elkészítése: A zöldségek megmosása után darabold… Tovább »

Tojáspörkölt

Hozzávalók: 20 db főtt tojás 2 db vöröshagyma 1 ek őrölt fűszerpaprika 4 ek napraforgó olaj só ízlés szerint bors ízlés szerint őrölt fűszerkömény ízlés szerint vegeta 5 dl víz Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk.  A tűzről félrehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát. Körülbelül 5 dl vízzel felöntjük, és sózzuk, borsozzuk, pici őrölt köménnyel és vegetával ízesítjük. 20 percig főzzük a pörkölt alapot, amíg… Tovább »

Mexicói bab fűszerkeverék

1 csapott mokkáskanál Oregano 1 csapott mokkáskanál Bazsalikom 1 csapott mokkáskanál Kakukkfű 1 csapott mokkáskanál Csombor 1 csapott mokkáskanál Majoránna 1 csapott mokkáskanál őrölt Római köménymag 1 csapott mokkáskanál Rozmaring... Tovább »

Tahini+Hummusz házilag

Tahini házilag Hozzávalók: 10 dkg szezámmag 2 evőkanál olívaolaj 1 gerezd fokhagyma víz Elkészítés: Tedd egy serpenyőbe vagy lábosba, és közepes hőmérsékleten, kevergetve vagy az edényt gyakran rázogatva pirítsd meg. Óvatosan kell, mert hamar megég, és akkor a szezámmag keserű lesz. Ezt követően tedd át egy turmixgépbe, add hozzá az olajat és a megpucolt fokhagymát,… Tovább »

Borsos mustáros csirkecomb filé

  Hozzávalók 4 főre 1,5 kg csirkecombfilé 3 tk mustármag 3 tk só 3 tk durvára őrölt tarka bors 3 db kisebb fej vöröshagyma 2 fej fokhagyma 3 mk kurkuma 2 dl étolaj Elkészítés: A fokhagymát,vöröshagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk, fűszerekkel együtt összekeverjük az olajjal. A fűszeres olajat ráöntjük a csirkecombokra, jól összeforgatjuk, és legalább egy… Tovább »

Zabtallér

Hozzávalók: 10 dkg vaj vagy kókuszolaj 10 dkg méz (ízlés szerint lehet kevesebb vagy több is) 15 dkg rizsliszt 2 dl víz 10 dkg kókuszreszelék 15 dkg zabpehelyliszt 10 dkg zabpehely késhegynyi szódabikarbóna 1 kiskanál fahéj  Elkészítése: Egy minimum 2 literes lábasban felolvasztom a vajat vagy a kókuszolajat, hozzáöntöm a mézet. Összekeverem, majd hozzáadom a… Tovább »

Vagdalt hús (fasírozott)

Hozzávalók: 60 dkg darált hús 2 zsemle vagy fehér kenyér 2 egész tojás kevés vöröshagyma só, bors vagy borsikafű zabpehely olívaolaj Elkészítése: A zsemlét vagy kenyeret vízben megáztatjuk (de csak annyira, hogy morzsolható legyen), kicsavarjuk, és a húshoz adjuk. A tojásokkal, vöröshagymával, fűszerekkel jól kidolgozzuk. Tehetünk bele apróra darabolt zöldségeket -zöldborsó, sárgarépa. Egy tepsit megolajozunk,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!