Szilvi gyűjteménye

Mákos vargabéles

Hozzávalók / 8 adag 300 g cérnametélt 250 g mák 250 ml tej 150 g porcukor 4 db tojás 500 ml habtejszín 100 g vaj 2 csomag levelestészta Tepsi mérete: 30*30 Elkészítés A tésztát sós vízben kifőzöm, közben ledarálom a mákot. Felforralom a tejet és beleöntöm a cukorral összekevert mákot, ami azonnal megdagad, így meg… Tovább »

Tárkonyos csirkemell

Hozzávalók 4 db csirkemellfilé 5 evőkanál kókuszzsír 5 db vöröshagyma rizsliszt 2 evőkanál mustár 5 evőkanál tárkony só, bors Elkészítése Az apróra vágott hagymát zsiradékban megpirítom, majd kevés vízben megpárolom. Hozzáadom a felkockázott húst és fűszerezem. A mártáshoz a mustárt kevés rizsliszttel vízzel csomómentesre keverem. Ha megfőtt a hús ezzel a mártással sűrítem. Tésztával vagy… Tovább »

Milánói makaróni

Hozzávalók 6 ek olívaolaj 2 fej vöröshagyma 60 dkg darált hús 280 gr paradicsompüré 3 kisebb sárgarépa 0,5 evőkanál só,1 kávéskanál 0,5 evőkanál vegeta 1 kávéskanál feketebors vagy borsikafű 1 kávéskanál oregano, 1 kávéskanál bazsalikom 1 kávéskanál rozmaring Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, vöröshagymát felkockázzuk, a sárgarépát lereszeljük. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk… Tovább »

Lasagne

Húsos mártás elkészítése 1,5 kg darált hús 5 nagy fej vöröshagyma aprítva 1 kg lasagne tészta olívaolaj vagy kókuszzsír 360g sűrített paradicsom kisebb fej zeller reszelve (elhagyható) 6 db kisebb sárgarépa reszelve 6 db nagyobb gerezd fokhagyma áttörve 1 evőkanál só 1 ek vegeta 0,5 ek oregano 0,5 ek fehérbors 0,5 ek bazsalikom 0,5 ek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!